מאמרים
סוכר הוא מרכיב אהוב וחיוני במטבח של רבים מאיתנו. הוא מוסיף טעם מתוק ומרקם נעים למגוון רחב של מאכלים ומשקאות. עם זאת, לצריכת סוכר עלולות להיות השלכות בריאותיות שליליות רבות, ביניהן עלייה במשקל, התפתחות סוכרת, מחלות לב וכלי דם ועוד. כתוצאה מכך, רבים מחפשים תחליפי סוכר בריאים יותר שיאפשרו להם ליהנות מהטעם המתוק בלי לשלם […]
6 עובדות על הממתיק הטוב ביותר בישראל – סוויטאנגו ללא קלוריות – אחד מיתרונותיו הבולטים של סוויטאנגו זה היותו ממתיק המאופיין באפס קלוריות. עובדה זו, הופכת אותו לממתיק מוביל והכרחי בדיאטות השונות והמגוונות, וכמצרך חשוב לבישול ואפייה בריאה ודלת קלוריות. כמו סוכר בטעם, במראה ובמרקם – ממתיקים רבים בארץ ובעולם מגיעים בצורות שונות כגון עלים […]
צמח הסטיביה: סטיביה (או בשמו המלא סטיביה רבאודיאנה) הוא צמח ממשפחת המורכבים המונה כ-240 מינים וזנים שונים. אחד מזניו של הצמח מכיל חומר בשם סטיביול גליקוזיד, אשר אחראי על הטעם המתוק המאפיין את הצמח. הצמח הוא ממתיק טבעי נפוץ אשר גדל בעיקר בברזיל ופרגוואי. הוא שימש במשך מאות שנים את ילידי השבטים בדרום אמריקה כמרפא […]
מהו בעצם אריתריטול? האריתריטול התגלה לראשונה במאה ה-19 ושייך לקבוצת הפוליאולים – סוכרי האלכוהול, אם כי אינו מכיל סוכר או את האתנול – החומר שגורם להשתכרות. במצבו הטבעי האריתריטול נמצא במזונות כמו ענבים, אגסים, אוכמניות, פטריות ואף בגוף האדם. יש מגוון רחב של סוכרים כוהליים אשר שונים אחד מהשני, בין המוכרים ביותר נמצאים הקסיליטול, סורביטול, […]