כל מה שרציתם לדעת על אריתריטול

כל מה שרציתם לדעת על אריתריטול

מהו בעצם אריתריטול?

האריתריטול התגלה לראשונה במאה ה-19 ושייך לקבוצת הפוליאולים – סוכרי האלכוהול, אם כי אינו מכיל סוכר או את האתנול – החומר שגורם להשתכרות. במצבו הטבעי האריתריטול נמצא במזונות כמו ענבים, אגסים, אוכמניות, פטריות ואף בגוף האדם. יש מגוון רחב של סוכרים כוהליים אשר שונים אחד מהשני, בין המוכרים ביותר נמצאים הקסיליטול, סורביטול, מלטיטול, מניטול ועוד.

אולם, נמצא שהאריתריתול שונה מסוכרים כוהליים אלו במובנים רבים:

ראשית, הוא אינו מכיל קלוריות. בעוד שלשאר הסוכרים הכהליים יש ערך קלורי של 2.4 קלוריות לגרם,  האריתריטול מאופיין באפס קלוריות, כך שניתן להמתיק באמצעותו מזון ושתייה ללא חשש מהנזק קלורי.

בנוסף, בשל המבנה הכימי הייחודי של האריתריטול – הגוף שלנו אינו מפרק אותו, זאת מאחר שבגופנו אין אנזים אשר יודע לפרק את המבנה הספציפי של האריתריטול. כך מתקיים מצב, שבו האריתריטול עובר דרך כלל המערכות של הגוף, ואז מופרש כפי שנכנס ללא כל שינוי, מבלי לגרום לאף אחת מההשפעות המטבוליות המזיקות אשר מזוהות עם הסוכר הלבן.

כמו כן, מכל הסוכרים הכהליים האריתריתול נמצא כקל ביותר לעיכול. בשונה מסוכרים אלו, הוא אינו גורם להפרעות בעיכול בשימוש רגיל. הסיבה לכך היא שהמולקולה שלו היא יותר קטנה, ולכן 90% ממנו נספג בדם כבר במעי הדק מיד ביציאה מהקיבה. מהמעי הדק הוא עובר למחזור הדם בו הוא שוהה לזמן מה, ואז מופרש מהגוף דרך מערכת השתן מבלי שעבר מטבוליזם. מסיבה זו האריתריטול גם אינו משפיע על רמות הסוכר והאינסולין בדם, ולכן מוכר כממתיק בטוח לאנשים הלוקים בסוכרת.

המינון המומלץ לאריתריטול הוא עד 70 גרם לאדם ליום. ככלל, בשימוש רגיל אין לאריתריטול תופעות לוואי. בשונה מסוכרים כהליים אחרים, כמעט ואינו מעוכל על ידי בקטריות המעיים ולכן יש לו נטייה מופחתת להיווצרות גזים ונפיחות.

ממה עשוי האריתריטול?

ביצור מתועש האריתריטול מופק בתהליך ביולוגי שבו גלוקוז אשר מקורו בדגנים עובר התססה בעזרת סוג מיוחד של שמרים, שהופכים את מולקולת הגלוקוז למולקולה של אריתריטול. לאחר מכן עובר המוצר הגולמי עוד שלושה שלבים של מחזורי טיהור יסודיים מכל שאריות הדגנים והשמרים, עד לקבלת הגביש הלבן והנקי של האריתריטול.

הממתיק שלנו סוויטאנגו מיוצר על ידי שילוב בין אריתריטול לבין סטיביול גליקוזיד המופק מצמח הסטיביה. שני מרכיבים אלו מאושרים לשימוש כממתיק אישי ע״י משרד הבריאות בישראל ורשויות הבריאות באירופה ובארצות הברית.

 

By |2019-02-26T18:35:41+02:00ינואר 27th, 2019|Uncategorized|